Rólunk

Az onlineistentisztelet.hu a Zuglói Adventista Gyülekezet által üzemeltetett oldal, ahol lelki üzenettel segítjük azokat, akik nem tudnak személyesen eljutni gyülekezetbe, illetve keresik a helyüket, vagy Istent.

Kik vagyunk

A Zuglói Adventista Gyülekezet nem csupán egy épület a Kerékgyártó utca 28. alatt, hanem egy élő közösség. Gyülekezetünk nagyrészt fiatal felnőttekből, családokból és sok-sok gyermekből épül fel, így alkotunk egy nagy családot, ahol megtalálja a helyét kicsi és nagy, gyermek és idős. Összeköt minket a közös hit, együtt keressük Isten jelenlétét hétről hétre, emellett igyekszünk továbbadni másoknak azt a szeretetet, amit Tőle kaptunk.

Mindannyian vágyunk tartozni valahova, ahol elfogadnak és támogatnak. Óriási értéknek tartjuk, hogy egy olyan közösséget alkothatunk, ahol mindenki megtalálja a helyét. 

Családcentrikus gyülekezetként fontosnak tartjuk a következő generáció támogatását és lelki tanítását, ezért a gyermekek számára minden szombaton izgalmas történettel és kreatív foglalkozással készülünk, emellett pedig rendszeresen szervezünk nekik játszóházat, ahol együtt alkothatnak. 

Fiatal egyetemistáink rendszeresen tartanak társas esteket, kirándulásokat és beszélgetéseket. 

A házaspárok számára pedig minden évben készülünk olyan alkalmakkal, ahol egy szakképzett személy segítségével erősödhet a közöttük lévő kötelék. Ezen felül minden évben sort kerítünk olyan kirándulásokra, ahol együtt, egy nagy családként élvezhetjük a közös játékot és a természetet.

A lelki egészségünk ápolása érdekében minden szombaton közösen keressük a gyógyulást Istennél, illetve rendszeresen szervezünk előadásokat, beszélgetéseket, ima alkalmakat. A közös éneklés által kifejezzük Isten felé az imádatunkat, emellett pedig feltöltődünk a kóruspróbákon. A hála is szerves része az egészségünknek, így gyakran tartunk ünnepi alkalmakat, amikor együtt örülünk egy keresztségnek vagy egy gyermek születésének. A testi egészség értékét felismerve szeretnénk mások számára példát adni abban, hogy az életmódunk választás kérdése. Így rendszeresen részt veszünk a Zuglói Jótékonysági Gasztrofesztiválon, és Egészségmegőrző Expoval a Zuglói Civilek Utcáján.

Küldetésünknek tekintjük, hogy továbbadjuk mások számára az ismeretet és szeretetet, amit Istentől kaptunk, ennek fényében hoztuk létre az OnlineIstentisztelet csatornát is. Ha lelki üzenetre vágysz, amely által közelebb kerülhetsz Istenhez, esetleg elbizonytalanodtál és kérdéseid vannak, amelyekre válaszokat keresel, böngéssz a korábbi felvételeink között! Reméljük, megtalálod a Neked szóló üzenetet!

A programjaink mindenki számára nyitottak, így ha felkeltettük az érdeklődésed, esetleg személyes beszélgetésekre is vágysz, nézz be hozzánk! A gyülekezet kapui mindig nyitva állnak!

Ősz-Farkas Ernő lelkész

dr. Ősz-Farkas Ernő

Zuglói Gyülekezet lelkésze

Miért szeretem a Zuglói Gyülekezetet? 

 

Tamási Áron szerint azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne. Számomra ez a gyülekezet a nagy család, ahol nemcsak a hivatásomat gyakorlom, hanem otthon vagyok benne. 

Otthon vagyok, a családommal együtt, mert itt sem tökéletes minden, mégis jó ide tartozni. 

Lelkészi hitvallásom, hogy egy keresztény gyülekezet legyen konzervatív az értékrendjében és mai, érthető a megjelenésében. Ha valaki belép ide, hamar látni fogja mindkét törekvést. Amikor igét hirdetek, igyekszem a Bibliát érthetővé, a mai ember számára relevánssá tenni. 

Szeretem a gyülekezetet, mert a gyülekezet szereti a gyerekeket. Ugyanakkor az idősebbek és a fiatal felnőttek is szót kapnak. Szeretem a sokszínűséget, a nyüzsgést, a változatosságot. Ez a gyülekezet erről szól, mert él. 

Szeretem a gyülekezetet, mert nyitott. Nem zártkörű klub, hanem befogadó. Programjai megszólítják a keresőket, alternatívát biztosít azoknak, akik szeretik a Bibliát, de nem találják a helyüket egy hagyományőrző gyülekezetben. 

Szeretem a gyülekezetet, mert nem kell egy-személyben vezetni. A teamben sok tehetséges ember van, akikkel megoszthatom a felelősséget. Akinek megoldást jelent egy megértő közösség, aki a gyermeke számára Bibliából tanuló kortársakat keres, akinek imára, látogatásra, lelkigondozásra, személyes vagy online Biblia-tanulmányozásra, vagy biblikus igehirdetésekre van szüksége, jó helyen jár. 

Szeretettel várunk a Zuglói Gyülekezetben!

Amellett, hogy a szószékről elhangzó üzenet a ma emberének szól, külön pozitívum számomra a gyülekezetünk mosolygós, élettel teli kisugárzása. Korábban még nem jártam ilyen támogató, jól szervezett, "friss" és kreatív gyülekezetben.

Betti

Szeretem a gyülekezetet, mert jó közösségben lenni a barátainkkal és együtt énekelni, dicsérni az Urat, mindig jó hangulatban és örömmel készülünk ezekre az alkalmakra. Szeretem, hogy több korosztályból áll a közösség, így különböző élethelyzetekben lévőkkel tudom megbeszélni az élet kihívásait, akiktől sok építő javaslatot kapok.

Márk

Számomra a zuglói közösség egyszerre jelenti a baráti társaságot és nyújt egy családi légkört. Hálás vagyok azért, hogy ebbe a közösségbe tartozhatok, és együtt kapcsolódhatunk a Jóistenhez.

Laura

kapcsolatok.

növekedés.

öröm.

lelki utazás.

szeretet.

A zuglói gyülekezet egy nagy család része.

A Hetednapi Adventista Egyház egy világszélesen szervezett közösség.

212

országban

1

Isten

924

nyelven szól az Istentisztelet

22

millió tag

140 000

gyülekezet

Támogathatod szolgálatunkat

Gyülekezetünk a közvetítés és más szolgálati területek kiadásait kizárólag saját forrásaiból, azaz a tagok adományaiból fedezi.  Neked is van lehetőséged tizeddel, hálaadománnyal támogatni a szolgálatunkat.

Számlaszámunk:
10401048-50495750-53561009 (K&H Bank)

Utalás e-mail címre: zuglo@adventista.hu

Kérünk a közlemény mezőben tüntesd fel milyen célra adakozol: Tized/Gyülekezet/Misszió

Rendszeresen látogatható programjaink:

Minden alkalmunk nyitott, szeretettel várunk személyesen is!

Közös Bibliatanulmányozás szombat 10:00
Istentisztelet szombat 11:00

Minden további programot a facebook oldalunkon találsz!

© Minden jog fenntartva 2022-2023 | 1147 Budapest, Kerékgyártó utca 28/A – Zugló