Prédikációk a Zuglói Adventista Gyülekezetből

Itt hallhatók a Hetednapi Adventista Egyház Budapest Zuglói Gyülekezetében elhangzott prédikációk. A gyülekezet a 1147 Budapest, Kerékgyártó u. 28/a. szám alatt vár minden érdeklődőt szombatonként 10:00 órától az istentiszteleteire. Az istentiszteletek élő közvetítésébe a http://onlineistentisztelet.hu oldalon lehet bekapcsolódni.

Dr. Ősz-Farkas Ernő – Fülbelövés és Úrvacsora

2018.07.07.

Dr. Ősz-Farkas Ernő – Fülbelövés és Úrvacsora

Az ószövetségi törvények szerint a héber rabszolgának hat éven keresztül kellett szolgálnia, a hetedik évben szabaddá vált. Ha azonban önként vállalta a maradást, mert annyira szerette az urát, kilyukasztották a fülét.

Jézus annyira szerette az embert, hogy a kezét és a lábát is átlyukasztotta érte. A sebeket örökre viselni fogja, nem lesz plasztikai sebészet. Jézus arra hív minket, hogy vállaljuk a világ előtt az Ő értékrendjét.

Alapige: 2 Móz. 21,2-6.

„Ha héber rabszolgát vásárolsz, hat évig szolgáljon, de a hetedikben menjen el szabadon, váltságdíj nélkül. Ha egyedül jött, egyedül is menjen el. Ha feleségével jött, menjen vele a felesége is. Ha az ura adott neki feleséget, és az fiúkat vagy leányokat szült neki, az asszony legyen az uráé gyermekeivel együtt, a férfi pedig menjen el egyedül. De ha a rabszolga határozottan azt mondja, hogy szereti az urát, feleségét és gyermekeit, és nem akar felszabadulni, akkor vigye őt ura az Isten elé, állítsa az ajtóhoz vagy az ajtófélfához, és fúrja át az ura a fülét egy árral, és legyen örökre a rabszolgája.”

Kategóriák:

Letöltés

Fájltípus: MP3 - Méret: 11.91MB - Hossz: 33:15 m (48 kbps 32000 Hz)